كتاب چند سال پيش و در دوران اوج انقلابهاي عربي نوشته شده، ولي بهتازگي ترجمه شده است. نويسنده در اين كتاب با نگاهي ژرف و عالمانه به بررسي ماندگاري و آسيبپذيري نظامهاي سياسي پرداخته و در كنارش بر موضوع تحولات گسترده سياسي كشورهاي عربي متمركز شده است.
مؤلف كوشيده تا اين نكته را بررسي كند كه نظامهاي سياسي غربي چگونه با بحرانها مقابله ميكنند و ميتوانند از فروپاشي جلوگيري كنند و از سوي ديگر چه عواملي باعث شد در كشورهايي چون تونس و ليبي نظام سياسي سرنگون شود و انقلاب شكل گيرد. كتاب از بحران تا فروپاشي، ريشهها و دلايل سرنگوني نظامهاي سياسي كشورهاي عربي را با بياني مستدل تحليل كرده است.
معمولا آثار تئوريك در حوزه علوم سياسي، خيلي مناسب مخاطب گسترده و فراگير نيستند، ولي كتاب از بحران تا فروپاشي اولا درمورد موضوعي كاملا ملموس صحبت ميكند كه مردم در سالهاي گذشته آنرا در اخبار پيگيري كردهاند و نكته ديگر اينكه اين كتاب هم حجمش كم است و هم زبان سادهاي دارد.
از بحران تا فروپاشي نشان ميدهد كه چگونه در كشورهايي چون مصر و ليبي نظام ديكتاتوري با جلوگيري از مردمسالاري، زمينههاي سقوط خودشان را فراهم كردند و انقلابهاي عربي در چه بستري به ثمر رسيدند.
- نماينده اسبق مجلس شوراي اسلامي و فعال فرهنگي
نظر شما